Hozzávalók:
Tészta:
- 25dkg vaj/margarin
- 40 dkg liszt
- 15dkg cukor
- 2 tojássárgája
- 1 citrom héja + 1/2 leve
- 1 cs. sütőpor
- 2 púpos ek. tejföl
Töltelék:
- nagy tál reszelt alma ( tapasztalataim szerint ez 1.5-2.5 kg között van)
- fahéj
-2-3 ek. cukor
-2 cs. van. cukor
-zsemlemorzsa
Elkészítés:
A hozzávalókból elég lágy, de nem ragacsos (!) tésztát gyúrok. Kettéveszem ( nem fele-fele arányban szoktam, az aljához kicsit többet, a tetejéhez kevesebbet használok), az egyiket vékonyra nyújtom, tepsibe teszem (nem lehet igazán pontosan kinyújtani, de befoltozgatom a lyukakat ilyenkor (: ), meghintem zsemlemorzsával, rápakolom a jól kinyomkodott almát, vékonyan leszórom cukorral, majd vaníliás cukorral is, fahéjjal (bátran), rányújtom a másik lapot, kicsit megszurkálom, a tojások fehérjével lekenem, és sütőbe teszem. Addig sütöm, míg a teteje aranybarna nem lesz.