Kipróbált receptjeim

Ami a konyhámban készül

Almás pite

2017. április 17. 12:09 - NRebeka

Hozzávalók:

Tészta:

- 25dkg vaj/margarin
- 40 dkg liszt
- 15dkg cukor
- 2 tojássárgája
- 1 citrom héja + 1/2 leve
- 1 cs. sütőpor
- 2 púpos ek. tejföl

Töltelék:
- nagy tál reszelt alma ( tapasztalataim szerint ez 1.5-2.5 kg között van)
- fahéj
-2-3 ek. cukor
-2 cs. van. cukor
-zsemlemorzsa

Elkészítés:

A hozzávalókból  elég lágy, de nem ragacsos (!) tésztát gyúrok. Kettéveszem ( nem fele-fele arányban szoktam, az aljához kicsit többet, a tetejéhez kevesebbet használok), az egyiket vékonyra nyújtom, tepsibe teszem (nem lehet igazán pontosan kinyújtani, de befoltozgatom a lyukakat ilyenkor (: ), meghintem zsemlemorzsával, rápakolom a jól kinyomkodott almát, vékonyan leszórom cukorral, majd vaníliás cukorral is, fahéjjal (bátran),  rányújtom a másik lapot, kicsit megszurkálom, a tojások fehérjével lekenem, és sütőbe teszem. Addig sütöm, míg a teteje aranybarna nem lesz. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://megfozve.blog.hu/api/trackback/id/tr4712431923

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása