Kipróbált receptjeim

Ami a konyhámban készül

Brassói aprópecsenye

2017. április 17. 12:17 - NRebeka

Hozzávalók:
. 60 dkg. sertéstarja (vagy szűzpecsenye)
. 1,5 kg. burgonya
. 1 nagy fej vöröshagyma
. 5-7 gerezd fokhagyma
. só, bors, fűszerpaprika
. 2 ek. sertés- vagy libazsír
. 1 l. napraforgó olaj
Előkészítés:
A hagymát apróra vágom, a húst felszeletelem, majd ujjnyi vastag csíkokra vágom, aztán kockákra. a krumplit megpucolom és felkockázom nagyjából akkorára, vagy kicsit nagyobbra mint a húst.
Elkészítés:
Egy edényben két kanál zsírt forrósítok, amibe beledobom a hagymát. Sózom, és addig pirítom, míg üveges nem lesz. Hozzáadom a húst, amit kifehéredésig pirítok, majd visszaveszem alatta a tűzhelyet közepes hőfokra Megvárom míg a hús leved enged, sózom, borsozom, belereszelem a fokhagyma felét. Aztán felöntöm annyi vízzel, hogy éppen ellepje és fedő alatt 20 percig párolom.Közben egy magas falú serpenyőt veszek elő, amibe olajat öntök és felforrósítom. A burgonyakockákat ropogós, aranybarnára pirítom, majd egy papírtörlővel bélelt tálba szedem, felhasználásig melegen tartom. A húsról leveszem a fedőt, felkapcsolom magasabb fokozatra, és sűrű kevergetés közben elforralom a levét (zsírjára sütöm). Kicsit félrehúzom, megszórom egy csapott kávéskanálnyi pirospaprikával, várok míg a zsírján kioldódnak az ízek és színek, majd belereszelem a fokhagyma másik felét is. Pár pillanatig még pirítom-kevergetem, vigyázva, hogy a paprika ne égjen meg mert akkor keserű lesz. Megkóstolom és ha kell, még sózom vagy borsozom. A húsról a zsír egy részét leöntöm (a tarjából sok sülhet ki, de szűznél nem szükséges), majd hozzákeverem a kisült krumplikockákhoz.
A recept innen származik : https://tomakonyha.blogspot.hu/2009/11/brassoi-apropecsenye.html
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://megfozve.blog.hu/api/trackback/id/tr2712431937

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása