Hozzávalók :
- 30 dkg liszt
- 13 dkg vaj
- 22 dkg porcukor
- 6 tojás
- só
- 6 ek. tej
- 2 dkg élesztő
- lekvár vagy magozott meggy(befőtt)
Tészta :
6 ek. tejben 2 dkg cuko2ral felfuttatom az élesztőt, majd összekeverem 4 tojássárgájával, 10 dkg vajjal, és hozzáadok egy csipet sót. Végül 30 dkg liszttel gyúrom össze a tésztát. 1 órát kelesztem letakarva, meleg helyen, azután (gáz)tepsi méretűre nyújtom, és elősütöm (kissé piruljon, de még maradjon egész világos). Ekkor kiveszem, a keményebb lekvár vagy a magozott meggy(befőtt)et ráteszem, végül a 6 tojásfehérjéből és a maradék 20 dkg cukorból vert kemény habot (először fel kell verni majdnem teljesen a fehérjét, majd tovább verni a kb. 4 részletben hozzáadagolt cukorral) a tetejére halmozom, és elterítem. Visszateszem a sütőbe, és addig sütöm, míg a tojásfehérje hab meg nem pirul a tetején.