Hozzávalók :
- 40 dkg liszt
- 1 cs. sütőpor
- 16 dkg zsír/vaj
- 30 dkg cukor
- 4 tojás
- 1 citrom héja és leve
- 1 dl tejföl
- 15 dkg dió
Elkészítés :
A lisztből, sütőporból, zsiradékból, 10 dkg cukorból, 1 tojásból, a citrom héjával és levével, 1 dl tejföllel tésztát gyúrunk, majd fél órát hűtőben pihentetjük. Addig elkészítjük a tölteléket. 20 dkg cukrot habosra keverjük 3 tojás sárgájával, és hozzákeverjük a 15 dkg darált diót, valamint óvatosan összeforgatjuk a 3 tojásfehérje felvert habjával. A tésztát két részre osztjuk, az egyiket kinyújtva sütőpapíros tepsibe tesszük, lekenjük lekvárral és a diós habbal, majd a maradék tésztából rudakat sodrunk, és rácsos alakzatban a dióhab tetejére tesszük. 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütöm.