Kipróbált receptjeim

Ami a konyhámban készül

Mogyorós pogácsa

2017. április 17. 11:12 - NRebeka

Hozzávalók (60 db) :

- 10 dkg törökmogyoró
-  25 dkg liszt
- só
- 1 tojás
- 20 dkg vaj
- 12,5 dkg porcukor
- 1 dkg vaníliás cukor
- 60 szem mogyoró

Elkészítés :

A mogyoró felét daráljuk, másik felét nagyobb darabokra vágjuk, majd összekeverjük a liszttel és egy csipet sót adunk hozzá. A tojás sárgáját habosra keverjük a vajjal, porcukorral és vaníliás cukorral, és a lisztes keverékkel. Cipót formálunk belőle, és fóliázva 1 órára a hűtőbe tesszük.
A tésztát ezután 4 részre osztjuk, kukacokat sodrunk belőle, és kb. 2 centinként darabokra vágjuk. Golyókat kerekítünk belőle, sütőpapíros tepsibe rakjuk, bemélyedést nyomunk a közepükbe és lekenjük a megmaradt tojásfehérjével. Mindegyik lyukba 1-1 mogyorót teszünk díszítésképp, majd 180 fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt megsütjük. Akár 1 hónapig is eláll, jól záródó dobozban tartva.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://megfozve.blog.hu/api/trackback/id/tr1212431809

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása