Kipróbált receptjeim

Ami a konyhámban készül

Kelt tésztás kifli (univerzális)

2017. április 17. 12:11 - NRebeka

Hozzávalók:

60 dkg finomliszt
3-3.5 dl tej
3 dkg élesztő
5 dkg olvasztott vaj
1-2 ek cukor
1/2 ek só


Elkészítés:


Megmelegítjük a tejet (ne legyen forró), beletesszük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és 10 percre félretesszük meleg helyre. Ennyi idő alatt szépen felhabosodik az élesztő.
Hozzáöntjük a lisztet, amibe belekevertük a sót és összegyúrjuk. Hozzátesszük az olvasztott vajat és szép simára dagasztjuk. Nagyjából 5 perc dagasztás elegendő.
Hatfelé osztjuk a tésztát, a darabokat egyenként kb. 20-25 cm átmérőjű körlappá nyújtjuk, a körlapokat 8 cikkre vágjuk. A körcikkeket a széles végénél kezdve feltekerjük kis kiflivé és tepsire pakoljuk. Ilyenkor tehetjük bele a tölteléket is. Sülés közben nagyon megnőnek, ezért jó messze rakjuk őket egymástól.
Megkenjük a tetejüket egész, felvert tojással és előmelegített sütőben szép barnára sütjük. Ez a kifli nem ropogós külsejű, inkább kalácsszerű, foszlós belű.

A tölteték lehet sós és édes is (lekvár, sonka, sajt, nutella, stb).

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://megfozve.blog.hu/api/trackback/id/tr312431927

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása