Kipróbált receptjeim

Ami a konyhámban készül

Néger kocka

2017. április 17. 10:53 - NRebeka

Hozzávalók:

- 45dkg porcukor (vagy 25dkg kristály-, 20 dkg porcukor)
- 5 tojás
- kb. 7 evőkanál víz
- 20 dkg + 3 ek. liszt
- 3 dkg +1ek kakó
- 30 dkg vaj
- 2,5 dl tej
- 1 cs. sütőpor

Az elkészítés 3 részből áll :

1.,Tészta


    25 dkg (kristály)cukrot 4 tojássárgájával és 7-10 ek. vízzel kikeverünk.Hozzáadunk 1 ek. kakaót , 1 csomag sütőport és 20 dkg  lisztet.Ha nagyon sűrű, akkor annyi vizet keverünk hozzá, hogy egy viszonylag laza, összeforgatható tésztát kapjunk.A 4 tojásfehérjét habbá verjük és összeforgatjuk a kakaós tésztával. 180 fokon, kb. 20 percig sütöttem.A tűpróba segít!

2.,Krém


   2,5 dl tejet 1 tojással és 3 ek. liszttel megfőzünk. Lassú tűzön, mivel egyébként nagyon csomós lesz (tapasztalat) . Addig főzzük, míg kb. puding sűrűségű lesz. Félretesszük, várjuk míg kihűl. Eközben 20 dkg vajat 20 dkg porcukorral összekeverünk, majd a már kihűlt,(!!!)  főzött krémhez keverjük.
A tésztára kenjük, mikor már mind a tészta, mind a krém hideg (egyébként a meleg tészta megolvasztja a krémben levő vajat, és elfolyik a krém).

3.,Máz


  10 dkg vajat és 3 dkg kakaót összekeverünk és a krémre öntjük. Lefóliázva hűtőbe/hidegre tesszük, szerintem másnap az igazi, de rögtön is finom!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://megfozve.blog.hu/api/trackback/id/tr1312431759

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása